понеділок, 22 червня 2020 р.

Конференція "Середньовічні пам'ятки Бучаччини". День 1.

    22 червня у Бучацькій філії проведено конференцію "Середньовічні пам'ятки Бучаччини".  Адже Бучач та Бучаччина… Край, де у вітах дерев витає дух старовини, де в небесну вись здіймаються руїни старовинних замків, які зведені у XIV–XVIII століттях  в Бучачі, Язлівці, Підзамочку та Золотому Потоці.  
    Саме про дивовижну Бучацьку землю сьогодні можна було послухати і дізнатись багато цікавої та корисної інформації! Так як Бучаччина - це край унікальної природи, старовинної архітектури, високої культури та глибокої духовності.
     Лекторами конференції були: Старка Володимир Васильович, доктор історичних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Кліш Андрій Богданович, кандидат історичних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.
    Слухачі секцій "Історичне крєзнавство" долучились до обговорень у ході конференції та розповіли про середньовічні пам'ятки Бучаччини, а саме Бучацький, Підзамочківський, Язлівецький та Золото Потіцький замки, Миколаївську церкву та костел Успіння пресвятої Богородиці. Найактивніші були Андрій Олійник, Ганна Мостова, Любомир Ляхович, Вікторія Микитчак, Юлія Монюк та Анастасія Кавецька.
     


Немає коментарів:

Дописати коментар