понеділок, 20 листопада 2023 р.

Участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт учнів 6-8 класів


     18 листопада 2023 року в Тернопільській спеціалізованій школі №5 І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням іноземних мов відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт учнів 6-8 класів. На конкурс було представлено 152 роботи учнів-дослідників Тернопільської області. Цьогоріч Бучаччина презентувала 11 дослідницьких робіт з яких 9 з Бучацького ліцею Бучацької міської ради.

Тематика робіт була різноманітною. Найактивніше учні долучились до секції «Історичне краєзнавство» у якій захищали свої роботи 13 учасників. Ліцеїсти досліджували сакральні та архітектурно-мистецькі пам’ятки Бучаччини,  проблеми йододифіциту, вживання соматичних фразеологізмів у мовленні, вплив фізичної активності на енергетичні процеси,  виразність військових конфліктів в поетичній літературі та мистецькі тематики.

            Слід зауважити, що із 9 учасників 8 ліцеїстів вибороли призові місця, зокрема за дослідження у напрямку інформаційних технологій Емма Слобода, медицини Христина Кізюк та української мови Діана Велещук нагороджені Дипломами ІІ ступеня.  У напрямку мистецтвознавства Анастасія Осейчук та Марія Касіян, фольклористики Світлана Гаврилюк, фізики Анна Бешковецька та релігієзнавства Тетяна Легіневич нагороджені Дипломами ІІІ ступеня

Хочеться висловити щиру подяку педагогам за сприяння розвитку дослідницького напрямку серед учнів. Ваш внесок у вдосконалення навичок досліджень важливий та цінним. Ви відіграєте ключову роль у формуванні академічної цікавості та розвитку творчого мислення учнів, сприяючи їхньому відкриттю для нових знань та дослідницьких можливостей. Ваша енергія, терпіння та відданість навчанню роблять вас великими наставниками.

            Молоді дослідники, не зупиняйтесь на досягнутому. Адже цікавість до світу знань та бажання вчитися — це запорука успіху. Нехай кожен ваш дослідницький крок приводить вас до нових відкриттів та досягнень.

      Бажаємо всім світлого навчання, творчих досягнень та невичерпного джерела інтелектуального звершення. Нехай шлях досліджень буде вкритий новими можливостями та досягненнями!

Немає коментарів:

Дописати коментар